LA DREPT VORBIND

Acasă » Fără categorie » chipurile (și chipiurile!)

chipurile (și chipiurile!)

Start here

Cum a lansat Elon Musk ideea unui Facebook debranșat de la P.C.* și de la wokeism, cum au început îngrijorările legate de dezinformare și propagandă extremistă. Păi, ce e mai extremist decât să stai cu foarfeca și cuțitul în mână, dacă nu cu toporul, ferestrăul sau ghilotina pentru a scoate din peisaj ceea ce nu te coafează și ai aranjat cu un grup de experți, specialiști sau cercetători fără nume, stele fără nume, musai de la universități de prestigiu transformate în entități „supraomenești” (de super-eroi?!) de diversitate, echitate și incluziune, D.E.I., să valideze – chipurile (și chipiurile!) – științific că ceea ce ai tăiat duce la calviție, per capita, că nu e bun pentru nimeni?! Știu ei mai bine ca noi, nu?! Te pui cu specialiștii, te pui cu te-ncurci?!

Nu se întreabă nimeni cum a fost facebookul înainte de nebunia asta? Nu își mai aduce aminte nimeni? Care era problema că îți veneau pe perete persoane, avataruri și mesaje pe care nu le agreai?! Despărțirea era la un click distanță. De ce trebuie să facă asta criptocomitetele de așa-ziși experți, „zeitățile” diversității la rație și supereroii cei vigilenți și vigilantes ai rețelei, turnătorii de serviciu și servicii sau brigăzi (diverse)?! Cu atâta minte și bună-credință ne creditează SISTEMUL?! Dacă-i așa, tot ce rămâne e retorsiunea. Sau nu?!

Eu, unul, am ales, forțat la început, deloc forțat imediat după, să stau departe de entitățile și rețelele D.E.I. Iar dacă apare vreo rețea alternativă, liberă, foarte bine, semn bun. Semn că libertatea, demnitatea, ba chiar și capitalismul, sunt cât se poate de vii și de energice. Păi, nu?!

*political correctness


Lasă un comentariu